Solcellsguide

Underhåll och optimering

När ditt solcellssystem är installerat, är regelbundet underhåll och smart optimering viktiga för att säkerställa maximal effektivitet och långvariga fördelar. Rengör panelerna regelbundet för att ta bort smuts och håll koll på produktionsdata för att identifiera avvikelser. Se till att inga skuggande träd eller grenar påverkar panelerna. Om ditt system har batterilagring, använd energin taktiskt för att maximera självförsörjning.

Kontrollera anslutningar och komponenter regelbundet och överväg att uppgradera tekniken om det är möjligt. Utbildning och säkerhet är viktiga – lär dig om systemet och vid behov, anlita proffs. Utvärdera regelbundet hur ditt system presterar, både i besparingar och energiproduktion. Genom att investera tid och omsorg i underhåll och optimering kan du dra nytta av ett solcellssystem som fungerar effektivt och ekonomiskt på lång sikt.

Boka ett kostnadsfritt hembesök

För att boka en kostnadsfri konsultation eller för att ställa frågor om solceller direkt till oss, fyll i dina uppgifter här så ser vi till att rätt person återkopplar till dig.

Välkommen att höra av dig!

Jon Lundevi, Solar Invest

  Vi på Solar Invest projekterar och installerar nyckelfärdiga solcellssystem
  och batterilagringslösningar med er fastighet i fokus i Mälardalen. Solar Invest grundades 2016 och vi har under alla dessa år samlat på oss ovärderlig kunskap. Med denna erfarenhet i solcellsbranschen och en lång bakgrund inom bygg och entreprenad vet vi hur man levererar en bra anläggning.

  Oavsett om du söker solceller för villa, BRF, lantbruk eller kommersiell fastighet har vi lösningen för dig.

  Fallhammargatan 1
  721 33 Västerås

  Rulla till toppen