Skip to content

Solceller Köping

Vi levererar och installerar kompletta anläggningar för solenergi.

Funderar du på att skaffa solceller till din fastighet i Köping? Välkommen att anlita oss på Solar Invest. Vi tillhandahåller helhetslösningar för solel till privatkunder, företag, bostadsrättsföreningar, lantbruk och andra kunder i hela Västmanlands län.

Att välja en lokal leverantör med goda kunskaper om regionen har många fördelar. Vi på Solar Invest har levererat nyckelfärdiga anläggningar för solenergi i många år och vet exakt vad som krävs för att hitta rätt lösning för solceller till din fastighet i Köping.

Vi arbetar enbart med kvalitetsprodukter från välkända tillverkare för att du ska få en solcellsanläggning som håller och genererar el tryggt och säkert i många årtionden framåt. Vi finns med i varje steg på vägen – från projektering och val av produkter till anskaffning, montering och uppstart av dina färdiginstallerade solceller.

Välkommen att kontakta oss idag för att boka ett kostnadsfritt besök där vi tittar på förutsättningarna på din fastighet och tar fram en offert.

Boka kostnadsfritt hembesök

För att boka en kostnadsfri konsultation eller för att ställa frågor om solceller direkt till oss,
fyll i dina uppgifter här så ser vi till att rätt person återkopplar till dig.

Välkommen att höra av dig!

Jon Lundevi, Solar Invest

Solceller till villa och fritidshus kring Köping

De flesta av våra kunder är privatpersoner som är intresserade av att sänka sina elkostnader i hemmet. Att installera solpaneler på sin stuga eller sitt hus har blivit väldigt populärt på senare år, både tack vare att solcellsanläggningar har blivit billigare och för att priserna på el har stigit.

 

Att ta kontroll över sina utgifter för el görs med fördel genom att installera solceller. Genom att generera egen el med hjälp av solen så kan du sänka dina elkostnader över året. Under sommaren när du genererar som mest kan elräkningen till och med bli noll eller generera ett överskott som kan kvittas mot dina elkostnader under vintern.

 

Solceller till villor och fritidshus kan monteras på tak, väggar, uthusbyggnader, garage eller i trädgården. Det vanligaste är att man monterar solceller ovanpå befintlig takbeläggning, men det finns även möjlighet att låta solpanelerna utgöra takets ytskikt när man gör en takrenovering. Här finns ett exempel på just detta från en kund i Köping.

 

Titta även på vad några av våra tidigare privatkunder har gjort på den här sidan.

Solpaneler till lantbruk och företag i Köping

Med dagens energipriser har allt fler lantbrukare fått upp ögonen för att investera i solpaneler – inte minst för att sänka de egna elkostnaderna, men även för att kunna tjäna pengar på överskottet under årets soligaste månader.

 

Lantbruk har ofta byggnader med stora takytor som lämpar sig utmärkt för att satsa på solenergi. Man kan även montera solceller på mark, exempelvis i anslutning till hagar eller odlingsytor.

 

Även andra typer av företag kan ha stor nytta av solceller för att förbättra sin ekonomi. Industribyggnader med stora tak, kontorshus, hotell, sporthallar, matvarubutiker – alla företag som har ett passande tak eller annan outnyttjad yta som lämpar sig för placering av solpaneler kan utgöra en möjlighet till att generera el.

 

Att investera i solceller är en miljösmart väg till en förbättrad energiekonomi även i din verksamhet. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med solceller till ditt lantbruk eller annat företag i Köping!

Solceller för er BRF i Köping

Solceller är en smart investering även för bostadsrättsföreningar. Ofta har man väl tilltagna takytor på både bostadshus och garagelängor som kan utnyttjas till att generera solel till hela föreningen. Det gör det möjligt att sänka kostnaden för elförbrukning i gemensamma utrymmen såsom trapphus, förrådsutrymmen och tvättstugor. Ett annat smart användningsområde är att ansluta elbilsladdare till föreningens parkeringsplatser som huvudsakligen drivs av solcellerna.

 

Med en tillräckligt stor anläggning kan ni låta överskottet komma medlemmarna till godo i form av sänkta avgifter i föreningen. Solceller kan dessutom ge en värdeökning på fastigheten. Gör som flera andra bostadsrättsföreningar och ägare av hyresfastigheter i Köping och satsa på solceller ni också!

Fungerar solceller på vintern?

En fråga som många ställer sig är om solceller genererar någon el på vintern. Svaret är ja, även om mängden solljus som når solpanelerna givetvis är mindre än under sommarhalvåret. Rätt placerade så kommer dina solceller att bidra med en viss mängd el även vintertid. Det är därför bra att fundera på vinkeln hos de solceller som installeras så att instrålningen blir god även när solen står lägre.

 

Solpaneler som är täckta med snö kan fortfarande generera el, förutsatt att snötäcket inte är alltför tjockt. Har du solceller på ett tak bör du självklart sätta säkerheten i första rummet och bara skotta dem om det kan göras säkert. Men solpaneler monterade på markställningar går lätt att borsta av.

 

Solceller fungerar faktiskt bättre i kallt klimat då de fungerar som bäst vid en arbetstemperatur under 25 grader, så svala och soliga dagar ger faktiskt optimala förutsättningar för att generera solenergi.

Nyfiken på att få veta mer?

Kontakta oss idag och boka ett kostnadsfritt möte så berättar vi mer om vilka möjligheter som finns för solceller till din fastighet i Köping!

Skriv in dina uppgifter så tar vi på Solar Invest kontakt med er!